מזון מעובד: האויב הגדול של כולנו?

מזון מעובד, או כמו שמכנה אותו מייקל פולן (Michael Pollan) "חומרים אכילים דמויי מזון", הוא ככל הנראה השינוי המרכזי שעברה התזונה המערבית מאז המהפכה התעשייתית. פולן, אחד מעיתונאי המזון החשובים בעולם, נלחם במזון המעובד ובנטייה שלנו לצרוך כמויות רבות ממנו. לאורך שנות עבודתו הוא שב וקורא לשימוש במוצרים טבעיים שלא עברו תחת טיפולם של תאגידי המזון והבריאות. בספרו "איך לאכול מה?" הוא מספק 64 כללים הנוגעים להחלטות היומיומיות שאנו מקבלים בקשר לאוכל.

בסרטון המצורף יוצא פולן, יחד עם עיתונאי מזון נוסף בשם מייקל מוס (Michael Moss), לסיור בסופרמרקט אמריקאי. השניים מנסים לעזור לצופים לשרוד את הביקור במקדשו של המזון המעובד ומספקים עצות לביקור בריא ככל האפשר:

2 מחשבות על “מזון מעובד: האויב הגדול של כולנו?

  1. פינגבק: 5 טיפים לימים שאחרי החג | שיגעון האוכל

  2. פינגבק: כיצד מבצעים בחירות תזונתיות נכונות בסופרמרקט? | שיגעון האוכל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s