"פחות בשר וג'אנק-פוד, יותר צמחים"

"פחות בשרים, פחות ג'אנק-פוד, יותר צמחים", זוהי הנוסחה של מארק ביטמן (Mark Bittman), אחד מעיתונאי המזון המובילים בארה"ב, לתזונה נכונה ובריאה יותר. ככה, בצורה הפשוטה ביותר הוא מזקק את הרעיון בו צריכה התזונה המערבית לנגוס כדי לתקן את עצמה, להחזיר את עצמה את המסלול.

ביטמן – כמו גם רבים מעמיתיו – משלב אל תוך השיח התזונתי עניינים הקשורים למוסר, יחסם של בני האדם לחיות לדוגמה. הוא עושה זאת רק בשל שהמדע כבר הוכיח כי התזונה המערבית, הנשענת על צריכה מוגברת של מוצרי בשר וחלב, אינה מובילה אותנו לחיים ארוכים ובריאים יותר. להיפך.

כמו לא מעט מההרצאות המוצלחות ב-TED, גם זאת של ביטמן מ-2007 – "מה לא בסדר באוכל שאנחנו אוכלים" – משאירה את הצופה מהורהר ולעתים אף מעורער. אין מדובר פה בגרסה עדינה יותר של כהן הטבעונות גארי יורופסקי, ביטמן מבהיר שוב ושוב כי אינו צמחוני וכי אין בכוונתו להפוך לאחד.

תזונה מבוססת יותר על ירקות ופחות על בשר ומוצרי חלב תוביל לחיים בריאים יותר

תזונה מבוססת יותר על ירקות ופחות על בשר ומוצרי חלב תוביל לחיים בריאים יותר

למעשה, בשל צורך רפואי וכדי להימנע מלקיחת תרופות לטיפול במחלת הסוכרת הוא מצא פיתרון יצירתי: טבעונות עד 18:00. היצירתיות נבעה מכך שביטמן, שבאותה עת היה בעודף משקל גבוהה, לא רצה לוותר על כמה מהמאכלים האהובים עליו. לכן החליט לבסס את תזונתו החדשה על ירקות, רק במהלך הערב הרשה לעצמו ליהנות מהרגלי העבר שלו, כשמילת המפתח היא מתינות. VB6 הוא קרא לזה, "טבעוני לפני 6:00 אחה"צ" בתרגום חופשי.

ביטמן שם דגש גדול על הנושאים שחשובים לנו כאן ב"שיגעון האוכל": הנאה מאוכל, אכילה בריאה יותר המתבססת על יותר מוצרים טריים ופחות מזון מעובד, וכמובן מתינות. רוצים לראות את ההרצאה המלאה שלו? היכנסו לדף הפייסבוק שלנו.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s