מתכון בריא: פנקייקס יוגורט

את המתכון הזה אספתי מהספר "המטבח הבריא" של על השולחן, רק שהחלפתי את הקמח המלא בקמח כוסמין. אני אוהב את הגישה שמלווה כמעט כל עמוד ועמוד בספר, גישה שלא קוראת להדיר מהמטבח שלנו את כל מה שהיינו רגילים לאכול עד עתה בגלל שהוא לא בריא לנו.

כותבות הספר, אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג'ל, חוזרות ומדגישות כי על מנת לאכול בריא יותר עלינו להיות מודעים יותר לבחירות התזונתיות שאנו עושים ובמקביל גם לשים לב לכמויות אותן אנחנו צורכים. איסור מוחלט על אכילה של אוכל המוגדר כ"לא בריא" לקוחה מעולם הדיאטות ולא מזה של ה"אכילה הקשובה". זה בסדר לאכול מדי פעם צ'יפס, או במקרה שלנו פנקייקס, אבל חשוב לעשות זאת במידה – גם מבחינת תדירות וגם מבחינת כמות.

המתכון הזה קל להכנה ויכול לשמש כארוחת בוקר מזינה או ארוחת ערב משפחתית מפנקת. חלק מהקמח בשאר המתכונים הוחלף בקמח מלא, את רוב החלב מחליף גביע יוגורט וגם יש שימוש בסוכר חום בהיר ולא סוכר לבן. אם תצרפו לפנקייקס תוספת של פירות חתוכים במקום ים של מייפל או סירופ שוקולד בכלל תרוויחו. אז יאללה, בואו נתחיל לערבב.

פנקייק קצת יותר בריא עם פירות חתוכים. פינוק מתוק לתחילת או סוף יום

פנקייק קצת יותר בריא עם פירות חתוכים. פינוק מתוק לתחילת או סוף יום

מצרכים לפנקייק יוגורט (4 מנות):

  • 75 גרם קמח כוסמין (אפשר גם מלא)
  • 75 גרם קמח לבן
  • 50 גרם סוכר חום בהיר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 1 ביצה
  • גביע יוגורט 3% (200 גרם)
  • 25 גרם חמאה מומסת (כמה שניות במיקרוגל יעשו את העבודה)
  • 2 כפות חלב

מתכון לפנקייק יוגורט (4 מנות):

  1. מערבבים את הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והסודה לשתייה בקערה בעזרת מטרפה
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים (ביצה, סוכר, יוגורט, חלב וחמאה מומסת) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (לא יותר מדי, ככל שנערבב כך יאבד הפנקייק מהאווריריות שלו ויהפוך קשה יותר)
  3. מחממים מחבת נון-סטיק על אש נמוכה-בינונית עם מעט חמאה/שמן צמחי
  4. שופכים כרבע כוס תערובת אל המחבת ומטגנים עד להופעת בועות על פניו של הפנקייק
  5. הופכים את הפנקייק ומטגנים כדקה נוספת ומורידים מן האש
  • הצעות הגשה: קצת מייפל או דבש מעל, פירות חתוכים

מחשבה אחת על “מתכון בריא: פנקייקס יוגורט

  1. mrcarrothead

    הי, רציתי רק להעיר שאפשר להחליף את החמאה המומסת בחמאה מזוקקת… מעבר לזה שזה בלי מוצקי חלב זה גם נותן טעם אגוזי יותר…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s